Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 40
% OP=OP Heel veel artikelen in prijs verlaagd! Shop nu >

Sociaal ondernemen

Wij vinden dat iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden verdient. Daarom zit sociaal ondernemen al vanaf het begin volledig verankerd in het DNA van TOM. Maar alles heeft uiteraard een aanleiding. Die aanleiding en alles wat wij qua sociaal ondernemerschap doen, vind je op deze pagina terug.

De reden voor het sociaal ondernemen is de allereerste werknemer die onze CEO Tom te Riele aan heeft genomen bij het openen van de fietsenwinkel in 2005. Na het tekenen van zijn contract zei hij de woorden: ‘Als jij goed bent voor mij, dan ben ik dat ook voor jou.’ Iets dat Tom ter harte heeft genomen, en een les vond om bij te leven. Als je goed bent voor mensen, zullen zij hetzelfde zijn voor jou. Het maakt daarbij niet uit wat de achtergrond is. In tegendeel zelfs!

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt worden vaak genegeerd, terwijl zij juist ontzettend gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan. Door dat te herkennen, heeft TOM het sociaal ondernemen volledig omarmd en werken er inmiddels ontzettend veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons. We zoeken samen met een interne jobcoach naar passende werkplekken. Zo worden de talenten optimaal benut, en gaan ook deze mensen met ontzettend veel plezier naar hun werk.

Gelukkig zijn wij niet de enigen die dit hebben ingezien. Lunet Zorg is een Brabantse stichting die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Een erkend specialistische instelling, die écht zorgt voor deze mensen. We zijn dan ook ontzettend trots dat ze al jarenlang intensief met ons samenwerken. 

Naast de fijne samenwerking met Lunet Zorg, werken we met nog een aantal andere instanties die erop gericht zijn om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te laten gaan. Het gaat dan om participatiebedrijf KempenPlus en leerwerkbedrijven Diamant-Groep en Ergon. Vanuit deze instanties komen ontzettend enthousiaste en gemotiveerde werknemers, die allemaal een plekje binnen TOM weten te vinden. Het is juist de combinatie van mensen met en zonder een afstand tot de arbeidsmarkt die werken bij TOM zo bijzonder en leuk maakt.

De manier van werken van TOM is opgevallen! Dankzij de werkwijze is CEO Tom te Riele van 2016 tot 2018 ambassadeur van Brabants Besten geweest. Dit is een club van Brabantse mkb-ondernemers die het goede voorbeeld geven op het gebied van onder andere sociale innovatie en inclusief werkgeverschap. Als ambassadeur probeer je door jouw verhaal te delen, anderen te inspireren om ook te beginnen met innovatief werkgeverschap. Want samen sta je sterker, en bereik je meer!

Prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.
© 2008 - 2022 Giga-Bikes.nl - Giga-Bikes is onderdeel van de TOM-Group
Prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.
© 2008 - 2022 Giga-Bikes.nl - Giga-Bikes is onderdeel van de TOM-Group
Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm