Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 40
% OP=OP Heel veel artikelen in prijs verlaagd! Shop nu >

Milieubewust ondernemen

Bij TOM beseffen we ons als geen ander dat toekomstige generaties afhankelijk zijn van de acties die we nu ondernemen. Daarom zetten we ons hard in voor een duurzame wereld. Hoe en waarom we dat doen, lees je op deze pagina terug.

We zijn een sociaal familiebedrijf, en willen dat ook op alle vlakken uitstralen. Sociaal en familie, twee woorden die inhouden dat we iedereen erbij willen betrekken en niemand achtergesteld wordt. Als we nu niet aan het milieu gaan denken, zullen uiteindelijk juist ontzettend veel mensen (in toekomstige generaties) achterblijven. Door hier niets mee te doen, zouden we onze eigen identiteit en alles waar we voor staan verloochenen. Logisch toch?

Het mooie aan milieubewust ondernemen is dat je altijd een nieuwe uitdaging hebt om je volledig in vast te bijten. Dat is ook hoe we het voor ons zien, iedere keer een nieuw project om ons op te richten. Zo laten we de rest van Nederland zien dat het mogelijk is om een verschil te maken. We blijven deze pagina dan ook constant bijwerken met de projecten die we doen en de successen die we behalen. Maar jij bent vast ontzettend nieuwsgierig naar wat we allemaal doen.

Slim gebruik van dozen

Je kunt je wellicht voorstellen dat er iedere dag duizenden pakketjes vanuit onze magazijnen richting de klant gaan. Bedenk je dan nog eens dat ieder pakketje in een doos verstuurd wordt. We vinden het doodzonde dat iedere doos die gebruikt wordt bij het afval belandt. Daarom rijden we minstens één keer per week een ronde over het bedrijventerrein waar we gevestigd zijn om oude dozen op te halen, zodat we ze kunnen hergebruiken. Zo wordt er minder afval geproduceerd. Uiteraard zorgen we er wel voor dat de dozen nog stevig genoeg zijn, zodat de bestellingen veilig en betrouwbaar aankomen.

Naast het hergebruiken van dozen, kijken we ook kritisch naar hoe we onze bestellingen versturen. We houden altijd rekening met de grootte van het product en de afmetingen van de doos. We willen het liefst een zo goed mogelijk passende doos, waardoor we minder opvulmateriaal gebruiken én er meer dozen met één vracht mee kunnen. Zo slaan we twee vliegen in één klap: Minder afval door minder opvulmateriaal en een lagere CO2-uitstoot.

Volledig recyclebare tassen

Omdat we al jarenlang gebruik maken van tassen, was dit een project dat volgens ons hoognodig was. Het is wereldwijd bekend dat de productie van plastic hard stijgt, en dat dit tot problemen leidt voor natuur, dier én mens. De eerste stap die je dan kunt zetten is ervoor zorgen dat die productie van plastic minder wordt. Volledig recyclebare tassen zijn daarvoor een perfecte oplossing. Onze tassen kunnen zelf weer omgezet worden in duurzame producten en dus zorgen voor een nieuwe cyclus van producten. Leuk om te weten dat daar dus ook het woord recycle (nieuwe cyclus) vandaan komt.

Doelstelling: Duurzame alternatieven

Met webshops in verschillende productgroepen, hebben we ontzettend veel leveranciers. Dat geeft ons de keuze om te kijken naar leveranciers die iets extra’s toevoegen, zoals duurzaam geproduceerde alternatieven. Een mooi voorbeeld hiervan is de collectie van Jouéco. Zij maken prachtig houten speelgoed van hoge kwaliteit en verantwoordelijk hout. Een schoolvoorbeeld voor andere producenten. We willen steeds meer van deze duurzame alternatieven is ons assortiment gaan opnemen. Zo dragen we niet alleen zelf bij aan een milieubewustere wereld, maar kun jij ook verschil maken door een duurzaam product te kiezen!

 

Prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.
© 2008 - 2022 Giga-Bikes.nl - Giga-Bikes is onderdeel van de TOM-Group
Prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.
© 2008 - 2022 Giga-Bikes.nl - Giga-Bikes is onderdeel van de TOM-Group
Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm