Kettingkasten

155 resultaten1234567
Sorteer op:
155 resultaten1234567

Een goede kettingkast is iets wat eigenlijk niet mag ontbreken op uw fiets. Daarom beschikt Giga-Bikes over een ruime keuze aan kettingkasten, verkrijgbaar voor diverse inch maten. Met een goede kettingkast blijft uw ketting beschermt en het voorkomt een broek vol met smeer. Giga-Bikes biedt u kettingkasten tegen zeer scherpe prijzen. In de onderstaande alinea’s zullen wij u kort toelichten welke type kettingkasten er zijn en hoe u de juiste kettingkast bepaald.

 

Soorten kettingkasten

1. Een gesloten kettingkast
Deze kan gemaakt zijn van metaal, kunststof of linnen. De kast is aan de voorzijde volledig gesloten alleen ter hoogte van de trapas vind je een gat voor de crank. De trapas is het gedeelte waaraan op de uiteinden de cranks met de pedalen en voorste kettingblad(en) zitten. Bij een kunststof kettingkast wordt er vaak met een klik systeem gewerkt waarbij de meerdere onderdelen eenvoudig in elkaar gezet kunnen worden. Een linnen kettingkast wordt meestal met een metalen draad aan de onderkant aan elkaar gevlochten of d.m.v. drukknopen en vaak dient u zelf nog een gat te maken voor de crank. Deze kettingkast zie je voornamelijk bij omafietsen.

 

2. Een open kettingkast
Dit type kettingkast komt qua specificaties behoorlijk overheen met een gesloten kettingkast. Echter waar de gesloten kettingkasten volledig afgesloten is, biedt de open kettingkast alleen bescherming rond de ketting.

 

3. Een kettingscherm
Dit kan een metalen of kunststof scherm zijn en schermt de fietsketting af aan de bovenkant. Dit beschermt wel de kleding van de fietser maar niet de ketting zelf. Deze kettingkast zie je vaker op sportieve fietsen dan op stadsfietsen.

 

Hoe kies ik de juiste kettingkast?

Naast de meest passende kleur voor de fiets, zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten alvorens tot aankoop over te gaan. Wij zouden u willen adviseren met onderstaande zaken rekening te houden:

De wielmaat (inch-maat) van de fiets.

Het type kettingkast dat u zoekt. Zoals hierboven vermeld is dit grotendeels afhankelijk van uw type fiets.

De diameter of het aantal tanden van kettingblad. Bij al onze kettingkasten wordt de hoogte van de kettingkast vermeld. Op deze manier kunt u zelf bepalen of deze groot genoeg is voor uw kettingblad.

De lengte van de kettingkast. Als u weet wat de lengte van uw kettingkast moet zijn of u weet de lengte van uw oude kettingkast dan kunt u met behulp van onze filter eenvoudig de geschikte lengte vinden.  

Houdt tot slot nog rekening met het bevestigingssysteem van de kettingkast. Dit zijn vaak standaard bevestigingen waarbij de achterzijde wordt vastgezet aan de achtervork van de fiets en de voorzijde vaak voorzien is van een bevestigingsplaat die vastgezet dient te worden tussen het frame en de trapascup.

Sluiten giga-bikes.nl maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
Inloggen

Log hier in met jouw e-mailadres en wachtwoord.
Heb je nog geen account? Maak eenvoudig een account aan.


E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?
Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm