Fixed Gear & Single Speed

9 resultaten
Sorteer op:
9 resultaten

Fixed gears & single speed

Fixed gears en single speed fietsen zijn fietsen met één versnelling, één tandwiel voor en één tandwiel achter. Ze hebben geen derailleurs en hebben daardoor weinig onderhoud nodig.

 

Verschil Fixed gear en single speed

Het verschil tussen een fixed gear en een single speed fiets is dat bij een fixed gear fiets (ook ‘fixie’ genoemd) de pedalen altijd in beweging zijn wanneer de fiets in beweging is. Dit is op het begin wel even wennen, maar het grote voordeel is dat u een erg direct gevoel met de fiets heeft, u kunt achteruit trappen en het scheelt natuurlijk gewicht. Er zijn namelijk erg weinig onderdelen en er is geen achterrem nodig. Ook zorgt de directe overbrenging ervoor dat deze fietsen efficiënter zijn dan andere fietsen. Bij een single speed fiets kunt u wel uw benen stilhouden dankzij een freewheel.

Bij veel fixed gears en single speed fietsen kunt u het achterwiel eenvoudig omdraaien om te wisselen naar een single speed/fixed gear. Dit is mogelijk dankzij een flip-flop hub die aan de naaf bevestigd is.

 

Garantie

Wanneer u bij Giga-Bikes besteld heeft u 10 jaar garantie op frame en voorvork, 5 jaar garantie op het lakwerk op roesten van binnenuit en 1 jaar garantie op alle onderdelen, behalve op de banden.

Assortiment

Giga-Bikes heeft ruim 20 verschillende fixed gear en single speed fietsen op voorraad, en biedt tevens accessoires zoals fietslichten en sloten aan. Bekijk deze accessoires onder het kopje onderdelen & accessoires in het menu.

Sluiten giga-bikes.nl maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
Inloggen

Log hier in met jouw e-mailadres en wachtwoord.
Heb je nog geen account? Maak eenvoudig een account aan.


E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?
Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm