Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50
% OP=OP E-BIKE OUTLET TILURG SHOWROOM UITVERKOOP Profiteer nu!

Kettingspanners

Staat de ketting te los of te strak? Met een kettingspanner kun je de fietsketting spannen of juist losser maken. Lees hieronder hoe je dat doet.

Sorteer op:
3 resultaten
3 resultaten


Fietsketting spannen met een kettingspanner

Een fietsketting spannen gaat het makkelijkste met kettingspanners. Is jouw fiets hier niet standaard mee uitgerust? Dan monteer je deze zowel links als rechts op de as van het achterwiel. Als je de kettingspanners hebt gemonteerd, kan je aan de slag met het spannen van de fietsketting.

 

Fietsketting spannen

Draai de wielmoeren één omwenteling los. Vervolgens draai je de bevestigingsbout aan de reactiearm los. Daarna draai je allebei de kettingspanners met evenveel omwentelingen naar rechts los. Controleer de uitsparing van de fietsketting door hem omhoog en omlaag te duwen. De uitsparing mag zowel boven als onder niet groter dan 1 cm zijn. Wanneer de uitsparing te groot is draai je de kettingspanners naar rechts. Is de uitsparing te klein, dan draai je de kettingspanners naar links en duw je het wiel een beetje naar voren. Zorg dat je beide kettingspanners met evenveel omwentelingen draait. Check daarna nog één keer of de uitsparing ongeveer 1 cm is. Controleer als laatste of het wiel nog in het midden van de as zit. Is dit niet het geval, dan zet je hem recht met de kettingspanners. Draai als laatste de wielmoeren en de bevestigingsbout van de reactiearm weer vast en je bent klaar met het spannen van de fietsketting.

 

Fietsketting spannen in de winkel

Lukt het niet om de fietsketting te spannen? Kom dan langs in de winkel in het centrum van Tilburg waar wij een uitgebreide werkplaats hebben met gediplomeerde monteurs. Kijk op onze contactpagina voor de openingstijden en het adres. 

Prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.
© 2008 - 2024 Giga-Bikes.nl - Giga-Bikes is onderdeel van THOM SALES B.V.
Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm