Cassettes & Tandwielen

690 resultaten12345...29
Sorteer op:
690 resultaten12345...29

Zijn de huidige tandwielen van uw fiets versleten of bent u op zoek naar een cassette met een andere tandwielverhouding of meer mogelijkheden dan bent u bij Giga-Bikes aan het juiste adres. De cassette is een belangrijk onderdeel binnen de kettingaandrijving van uw fiets. D.m.v. het juiste aantal tandwielen met de juiste verhouding is er erg veel variatie mogelijk. Wilt u meer versnellingen, een zwaarder of juiste lichter verzet dan vindt u bij Giga-Bikes een ruim aanbod aan diverse cassettes en tandwielen.

 

Soorten cassettes en tandwielen

1. Cassettes en pionnen

Heeft u een fiets met een derailleurversnelling zal uw achterwiel in de meeste gevallen zijn voorzien van een cassette of pion. Een cassette is een verzamelnaam voor alle kettingwielen van het achterwiel. Om te zorgen dat u tijdens het fietsen uw trappers stil kunt houden is uw achterwiel vaak voorzien van vrijloop. Bij de meeste fietsen zit dit mechanisme verwerkt in de naaf van het achterwiel, in dit geval dient u gebruik te maken van een cassette. Als dit niet het geval is dan dient u te kiezen voor een pion, dit onderdeel heeft dezelfde functie als een cassette echter zit hier het vrijloop mechanisme verwerkt in de pion en dus niet in de achternaaf.

2. Tandwielen en freewheels

Bent u niet opzoek naar een cassette, maar alleen naar een los tandwiel dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Ook hierbij treft u weer verschil m.b.t. het vrijloop mechanisme. Als deze zit verwerkt in uw achternaaf dan kunt u gebruik maken van een tandwiel en als dit niet het geval is dan dient u een freewheel aan te schaffen. Hierbij zit het vrijloop mechanisme verwerkt in het tandwiel. Binnen het assortiment tandwielen is er nog een verschil in de manier van monteren, namelijk met schroefdraad en als opsteek (hierbij kan het tandwiel over de body worden geschoven en kan deze vast gezet worden met een lockring.

 

Hoe kies ik de juiste cassette of tandwiel?

Nadat u weet wat voor artikel u dient aan te schaffen (cassette, pion, freewheel of tandwiel) is het van belang om te weten voor hoeveel speed u een cassette of tandwiel zoekt. Nadat u hieruit een keuze hebt gemaakt houdt u een interessant aantal artikelen over uit ons assortiment. Wilt u hierin uw wensen nog verdere specificeren kunt u vervolgens nog filteren op de tandwielverhouding (bij cassettes en pionnen) of het aantal tanden (bij tandwielen en freewheels).   

Sluiten giga-bikes.nl maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
Inloggen

Log hier in met jouw e-mailadres en wachtwoord.
Heb je nog geen account? Maak eenvoudig een account aan.


E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?
Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm